Nodoryl Complex

A METAMIZOL AZ EGYIK LEGRÉGEBBEN HASZNÁLT FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ HATÓANYAG (1922 ÓTA VAN FORGALOMBAN), A KOFFEIN FOKOZZA A FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ HATÁST, A DROTAVERIN-HIDROKLORID SIMAIZOM GÖRCSOLDÓ, MELY HATÓANYAG MAGYARORSZÁGON 1962 ÓTA VAN FORGALOMBAN.

 

NODORYL COMPLEX 200 mg/30 mg/20 mg és NODORYL COMPLEX 400 mg/60 mg/40 mg tabletta

Fájdalomcsillapító hatású vénynélküli kombinált készítmény, melynek hatóanyaga a metamizol-nátrium, koffein és a drotaverin-hidroklorid.

 •  erős vagy egyéb kezelésre nem reagáló fejfájás esetén,
 • enyhe és közepes erősségű migrénes roham kezdeti szakaszában.

Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Bővebb információt, részletes használati útmutatót a www.nodorylcomplex.hu oldalon találhat.

 

Tovább

Nodoryl Forte

A NODORYL FORTE TABLETTA HATÓANYAGA A METAMIZOL-NÁTRIUM. A METAMIZOL AZ EGYIK LEGRÉGEBBEN HASZNÁLT FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ (1922 ÓTA VAN FORGALOMBAN), MELYNEK AZ EGYIK RECEPT NÉLKÜL KIVÁLTHATÓ KÉSZÍTMÉNYE A NODORYL, MELY DOLO, FORTE VÁLTOZATBAN KAPHATÓ ELTÉRŐ HATÓANYAG-TARTALOMMAL.

 

NODORYL FORTE 500 mg tabletta

csökkenti a különböző típusú, erős vagy egyéb kezelésre nem reagáló fájdalmakat, mint például:

 • fej- vagy fogfájás
 • mozgásszervi fájdalmak
 • menstruációt kísérő fájdalom
 • sérülések vagy műtétek utáni fájdalom
 • egyéb akut vagy krónikus megbetegedésekhez társuló fájdalom

A Nodoryl Forte csillapítja az egyéb kezelésekre nem reagáló, magas lázat.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Bővebb információt, részletes használati útmutatót a www.nodoryl.hu oldalon találhat.

Tovább

Nodoryl Dolo

A NODORYL DOLO TABLETTA HATÓANYAGA A METAMIZOL-NÁTRIUM. A METAMIZOL AZ EGYIK LEGRÉGEBBEN HASZNÁLT FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ (1922 ÓTA VAN FORGALOMBAN), MELYNEK AZ EGYIK RECEPT NÉLKÜL KIVÁLTHATÓ KÉSZÍTMÉNYE A NODORYL, MELY DOLO, FORTE VÁLTOZATBAN KAPHATÓ ELTÉRŐ HATÓANYAG-TARTALOMMAL.

 

NODORYL DOLO 250 mg tabletta

csökkenti a különböző típusú, erős vagy egyéb kezelésre nem reagáló fájdalmakat, mint például:

 •  fej- vagy fogfájás
 • mozgásszervi fájdalmak
 • menstruációt kísérő fájdalom
 • sérülések vagy műtétek utáni fájdalom
 • egyéb akut vagy krónikus megbetegedésekhez társuló fájdalom

A Nodoryl Dolo csillapítja az egyéb kezelésekre nem reagáló, magas lázat.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Bővebb információt, részletes használati útmutatót a www.nodoryl.hu oldalon találhat.

Tovább

Memoril Mite

A MEMORIL MITE 600 MG FILMTABLETTA PIRACETÁMOT TARTALMAZ, AMELY MEMÓRIAZAVAR, FIGYELEMZAVAR ÉS MOTIVÁCIÓHIÁNY JAVÍTÁSÁRA ALKALMAZHATÓ. IDŐSEBB KORBAN, DE STRESSZES ÉLETSZAKASZOKBAN IS, GYAKORI A FELEDÉKENYSÉG, NEHEZEBB A KONCENTRÁLÁS ÉS A NAPI TENNIVALÓK ELVÉGZÉSE IS NEHEZÜNKRE ESHET.

Az életkor előrehaladtával romlik az agy vérellátása és a szervezetet ért káros hatások is rontják a magasabb agyi működéseket. Erre a működésromlásra hat kedvezően a Memoril Mite.

A Memoril Mite:

 • lassítja a szellemi képességek korral járó hanyatlását,
 • javítja a normális öregedésben tapasztalt enyhe feledékenységet, a gyengülő tanulási képességet,
 • csökkenti a figyelem összpontosításának a nehézségét,
 • növeli a motivációt, javítja a kedvetlenséget.

A Memoril Mite az egyetlen vény nélkül kapható memóriajavító gyógyszer, amely piracetámot tartalmaz.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Bővebb információt, részletes használati útmutatót a www.memorilmite.hu oldalon találhat.

Tovább

Intestal

AZ INTESTAL TABLETTA BIZMUT- SZUBSZALICILÁTOT TATALMAZÓ VÉNYNÉLKÜL KAPHATÓ KÉSZÍTMÉNY, MELY VISSZAÁLLÍTJA A BÉLMŰKÖDÉS TERMÉSZETES EGYENSÚLYÁT.

Az alábbi emésztési zavarokban hatékonyan alkalmazható:

 • hasmenés
 • gyomorrontás
 • gyomorégés
 • hányinger

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Bővebb információt, részletes használati útmutatót a www.intestal.hu oldalon találhat.

Tovább

Spaverin

A SPAVERIN GÖRCSOLDÓ TABLETTA DROTAVERIN-HIDROKLORID HATÓANYAGÚ GYÓGYSZER, AMELY MEGSZÜNTETI A KÜLÖNBÖZŐ EREDETŰ SIMAIZOM GÖRCSÖKET.

Izomtípusok a szervezetünkben

 • az akaratlagosan működtethető harántcsíkolt vázizomzat, amely a testtartást és mozgást biztosítja (pl. vádli, bicepsz, combizmok),
 • a szintén harántcsíkolt, de az akaratunktól függetlenül működő szívizomzat,
 • valamint a belső szerveinket – szintén akaratunktól függetlenül – működtető simaizmok.

Az izmokat az izomrostok és az azokat alkotó izomfonalak vagy izomsejtek összehangolt működése mozgatja. Ingerület hatására az izomsejtek környezetében kálcium-ionok szabadulnak fel és az izom összehúzódik. Az ingerület elmúltával a kálcium-ionok kiáramlanak az izomsejtből, és az izom ellazul.

Ha az izom normális működését biztosító összehangolt folyamatok zavart szenvednek, az izomfonalak és rostok tartósan és erősen összehúzódnak, és az izom fájdalmasan begörcsöl. Az izomgörcs lehet egyszeri hatás – pl. epekólika –, de utalhat szervi betegségre is. Kínzó, görcsös fájdalom jöhet létre tehát az üreges szervek falát alkotó simaizmok rendellenesen erős és tartós összehúzódásakor.

Pontosan milyen görcsök esetén alkalmazható a Spaverin tabletta?

 • gyomor- és bélrendszeri,
 • a vese és vesemedence,
 • az epe és epevezeték,
 • a húgyhólyag és húgyvezeték görcsei,
 • valamint kiegészítő kezelésként alkalmazható a fájdalmas menstruációs görcsök esetén is.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Bővebb információt a www.spaverin.hu oldalon találhat.

Tovább

Optacid

TÚLHAJSZOLT, STRESSZES ÉLETMÓD – FELBORUL A GYOMORNEDV VEGYHATÁSA – OPTACID PUFFERHATÁSA HELYREÁLLÍTJA A PH ÉRTÉKET MIND A SAVAS MIND SAVHIÁNYOS ÁLLAPOTBAN. A HELYREÁLLÍTOTT OPTIMÁLIS PH KÖRNYEZETET BIZTOSÍT PEPSZIN EMÉSZTŐENZIM MŰKÖDÉSÉHEZ, ÉS AZ EMÉSZTÉS IS JAVUL.

Az Optacid hatóanyaga nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát és a nátrium-hidrogén-szulfát. Az Optacid granulátum az alábbi állapotok tüneti kezelésére használható: a gyomornedv kórosan változó mértékű savassága, savhiányos állapotok, savtúltengés, rendszertelen étkezés okozta gyomorpanaszok, savhiány miatti emésztési problémák (hasmenés), gyomornedv-elválasztás zavarain alapuló bőrtünetek, gyomor- és nyombélfekély.

A Optacid granulált porkeverék vízben történő feloldását követően a gyógyszerben lévő két szervetlen só, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát és a nátrium-hidrogén-szulfát ún. pufferoldatot képez, amely képes mind az optimálisnál savasabb, mind pedig az optimálisnál lúgosabb kémhatású (pH-jú) gyomornedv savasságának élettanilag normális tartományba történő beállítására. Ezért az Optacid egyaránt alkalmas a savtúltermelődéses és a savhiányos állapotok tüneti kezelésére.

Az Optacid által a gyomorban biztosított 2,7 körüli pH-érték lehetővé teszi az ott termelődő pepszin emésztőenzim megfelelő működését, amelynek fehérje-emésztési optimuma pH 2 körül van. Az Optacid alkalmazása esetében nem áll fenn a gyomornedv kémhatása túlságosan lúgos irányba tolódásának kockázata, amely csökkentené az emésztés hatékonyságát.

Az Optacid granulált porkeverékben lévő nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna) és citromsav a vizes oldatban egymással reagálva széndioxid gázképződés révén pezsgőhatást biztosít, amelynek következtében a granulátum szemcsék gyorsabban oldódnak.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Tovább

Mycosid

KÖZÖS HASZNÁLATÚ FÜRDŐHELYEKEN FOKOZOTTAN KI VAGYUNK TÉVE KÜLÖNBÖZŐ GOMBÁS FERTŐZÉSEKNEK. A ZÁRT MŰANYAG EDZŐCIPŐK, A MŰSZÁLAS ALSÓ- ÉS FELSŐRUHÁZAT VISELÉSE SZINTÉN ELŐSEGÍTHETI A KÓROKOZÓK ELSZAPORODÁSÁT.

A gombás fertőzések által leggyakrabban érintett területek a láb és a lábujjak közei, valamint a testhajlatok – ágyéki, hónalji, emlők alatti területek és a kézujjak közei. A nedvesség és a meleg kedvez a gombás fertőzés kialakulásának. A Mycosid komplex megoldást nyújt a gombásodás ellen, mert egyaránt alkalmas a gombás eredetű fertőzések megelőzésére, valamint a már kialakult helyi infekciók kezelésére.

Sajnos a gombás fertőzés rendkívül makacs betegség, mely hosszantartó kezelést igényel. A megelőzés tehát nagyon fontos és ebben a Mycosid külsőleges por sokat segít. A külsőleges alkalmazású „hintőpor”, gombaellenes, enyhe összehúzó és viszketéscsillapító hatású gyógyszer, amely mind száraz, mind nedvedző klinikai elváltozásokat okozó felületi gombás bőrfertőzések megelőzésére és kezelésére javallt. Az érintett bőrfelület alapos mosása és szárazra törlése után alkalmazható.

A Mycosid külsőleges por használható megelőzésre is, a test hajlatok, illetve a lábfej behintésére, és főleg zárt, rosszul szellőző lábbeli rendszeres viselésekor naponta 1 alkalommal.

Kialakult fertőzések kezelésére: a leggyakrabban érintett területek (láb, lábujjak közei és az ágyéki, hónalji, emlõk alatti és egyéb testhajlatok) behintése naponta 1-2 alkalommal.

Lábgombásodás esetén a zoknit és a cipő belsejét is szórja be az újra fertőződés megelőzése érdekében.

A Mycosid külsőleges por, nátrium-paraklórbenzoátot tartalmazó gyógyszer.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Tovább

Hyperol

A HYPEROL HATÓANYAGA A KARBAMID-PEROXID, AMELY SOKOLDALÚ FERTŐTLENÍTŐ, AZ OXIGÉN EREJÉVEL KÉPES ELPUSZTÍTANI A BAKTÉRIUMOKAT, VÍRUSOKAT, GOMBÁKAT ÉS EGYES ÉLŐSKÖDŐKET IS.

Hyperol tabletta vizes oldatából keletkező oxigéngáz mechanikusan (habképződéssel) a mélyebb szöveti területekből is képes eltávolítani a nagyobb szennyeződéseket, a felszabaduló oxigéngáz elzárja a kapillárisokat, így csökkenti a vérzést, elősegíti a véralvadást.

Előírt töménységben való alkalmazása során nincs semmilyen ismert mellékhatása.

A Hyperol külsőleg, 3-30 %-os frissen készített vizes oldata széles körben használható:

 • Sebtisztítás, fertőtlenítés, dezodorálás, vérzéscsillapítás, merősen tapadó kötések leválasztása
 • Bőrsérülések, sebek, horzsolások, fekélyek, felfekvések tisztítása, dezinficiálása
 • Acne vulgaris helyi kezelése
 • Külső hallójárat tisztítása, külső hallójáratból a beszáradt fülváladék eltávolítása
 • Külső nemi szervek sérüléseinek, sebeinek tisztítása, fertőtlenítése, dezodorálása, vérzéscsillapítása
 • Szájnyálkahártya betegségek kezelése, stomatitis, afta, gingivitis, plakképződés gátlása gingivitisben, alveolitis, vérzéscsillapítás. Fogsor, fogszabályozó készülék,
 • Fogkefe napi fertőtlenítésére.
 • Toroköblögetésre
 • Háztartási és orvosi eszközök, felületek fertőtlenítése

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Bővebb információt, részletes használati útmutatót a www.hyperol.hu oldalon találhat.

Tovább

Betacid

A BETACID GRANULÁLT PORKEVERÉK KÉT HATÓANYAGBÓL (PEPSZIN ÉS A BETAIN-HIDROKLORID) ÁLLÓ KOMBINÁLT GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY, AMELY RÉSZLEGES VAGY TELJES GYOMORSAVHIÁNNYAL JÁRÓ ÁLLAPOTOK TÜNETI KEZELÉSÉRE ALKALMAS.

A pepszin a gyomor által termelt fehérjebontó emésztőenzim, amelynek működéséhez savas közegre van szükség. Ezt normális esetben a gyomorban termelődő sósav biztosítja. A betain-hidroklorid szintén természetes vegyület, amely az emberi szervezet szöveteiben is kimutatható.

A hiányos gyomornedv-elválasztás étvágytalanságot és rossz emésztést okoz. Ilyen esetekben célszerű a pepszint sósavpótlásra alkalmas vegyülettel, a betain-hidrokloriddal együtt alkalmazni.

A betain-hidrokloridban a sósav szilárd állapotban, sókötésben található. Ezzel biztosítható, hogy a pepszint a felhasználásig szilárd (az oldatnál lényegesen stabilabb és kényelmesebben kezelhető) gyógyszerformában lehessen tárolni és a készítmény vízben való oldását követően – egyszerű módon és gyorsan – sósavas pepszinoldatot állíthassunk elő.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

Tovább