Generikus transzparencia kódex

VILÁGSZERTE FOKOZATOSAN SZIGORODNAK A GYÓGYSZER-PROMÓCIÓRA VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK, ILLETVE A TÁRSADALOM RÉSZÉRŐL IS EGYRE INKÁBB ELVÁRÁSSÁ VÁLIK A SZERVEZETEKKEL SZEMBEN AZ ÁTLÁTHATÓ MŰKÖDÉS, A MEDITOP GYÓGYSZERIPARI KFT. ÜZLETI TEVÉKENYSÉGE SORÁN MAXIMÁLISAN ELKÖTELEZETT AZ ÁTLÁTHATÓ MŰKÖDÉS, AZ ETIKUS VISELKEDÉS ÉS A BETEGKÖZPONTÚSÁG ÉRTÉKEI IRÁNT.

A Transzparencia kezdeményezés célja a fentieknek megfelelően az átláthatóság és a bizalom növelése, valamint a betegközpontú működés elősegítése a gyógyszeripar és az egészségügyi szakemberek és szolgáltatók/szervezetek anyagi kapcsolatának átláthatóvá tétele által. A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. a MAGYOSZ tagvállalataként csatlakozott az új, önszabályozó irányelv bevezetéséhez.

A Generikus Transzparencia Kódex alapján MEDITOP Gyógyszeripari Kft.-nek dokumentálnia kell mindazon juttatásokat, amelyeket közvetlenül vagy közvetve valamely egészségügyi szakember, egészségügyi szervezet vagy betegszervezet javára vagy érdekében nyújt és ezeket honlapján közzé kell tennie.

A kódex célja, hogy olyan a generikus gyógyszergyártók által globálisan elfogadható normákat és elveket állítson fel, amelyek elősegítik a bizalom építését, a felelősségteljes viselkedést, és a tiszteletet a gyógyszeripari vállalatok és az egészségügyi közösségek, köztük az egészségügyi szakemberek, egészségügyi szervezetek, a betegek és a betegszervezetek között.