Mellékhatás bejelentés

E.Ü. SZAKEMBEREK RÉSZÉRE

Az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerekről és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról rendelkező 2005. évi XCV. törvény (Gyógyszertörvény) 18. §-a szerint az egészségügyi dolgozó köteles az általa észlelt vagy tudomására jutott, feltételezett mellékhatást haladéktalanul a gyógyszerészeti államigazgatási szervnek jelenteni (www.mellekhatas.ogyei.gov.hu).

Ha Ön a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. által forgalmazott valamelyik gyógyszer alkalmazása után bármilyen szokatlan tünetet vagy mellékhatást észlel - vagy erről értesül - az esetet bejelentheti a MEDITOP Gyógyszeripari Kft.-nek is az alábbi elérhetőségeken:

  • levélben, telefonon, faxon vagy e-mailen:

MEDITOP Gyógyszeripari Kft.
2097 Pilisborosjenő,
Ady Endre utca 1.
Telefon: +36 26 336 400
Mobil telefon: +36 30 235 8994
Fax: +36 26 336 041

E-mail: mellekhatas.bejelentes@meditop.huinfo@meditop.hu

  • az alábbi bejelentő lapon keresztül (töltse ki az alábbi mezőket, majd nyomja meg a KÜLDÉS gombot)

Ha nem erről a mellékhatás bejelentő űrlapról kíván a MEDITOP Gyógyszeripari Kft.-nek bejelentést tenni, akkor a cég egyéb elérhetőségei a KAPCSOLAT menüben megtalálhatók.
Kérjük, hogy az ismételt bejelentések elkerülése érdekében vagy az OGYÉI-nek vagy a MEDITOP Gyógyszeripari Kft.-nek jelentsen.

    Hatósági előírás alapján a *-gal jelölt adatok szükségesek az érvényes bejelentéshez.

    A bejelentést a személyiségi jogok és adatvédelmi szabályok betartásával kezeljük. A bejelentő nevét és elérhetőségét kizárólag az eset pontosításával kapcsolatos esetleges további adatkérésre használjuk fel és harmadik félnek (beleértve a gyógyszerészeti hatóságot is) nem adjuk ki.

    Gyógyszermellékhatás bejelentése esetén a személyes adatok körét az EMMI 15/2012 rendelet és a 2005. XCV. törvény 18.§ alapján az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) határozza meg.

    Köszönjük, hogy bejelentésével segítette a gyógyszereink biztonságosabb használata érdekében folytatott munkánkat.