3. Kelet-közép-európai gyártói kiválósági díj

A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. a PHARM Connect 2017 rendezvényen vehette át a 3. Kelet-közép-európai gyártói kiválósági díjat. Az elismerést egy olyan 2016-ban lezárult projektért nyerte el, amellyel a fennálló filmbevonó tevékenységének a teljes megújítására nyílt lehetőség.

A projekt fő eleme egy olyan, már középüzemi méretben (akár 6-8 kg tabletta bevonására) is alkalmazható film bevonó berendezés beüzemelése volt, amely változtatás és léptéknövelési lépések nélkül nyújt lehetőséget akár több tonnás gyártási tételekben is tabletták felületkezelésére. A berendezés folyamatos elven működik úgy, hogy közben kíméletes filmbevonási körülményeket biztosít. A beüzemelt rendszer Európa első és jelenleg is az egyetlen ilyen elven működő, gyógyszeripari alkalmazásban lévő középüzemi méretű filmbevonója.

A tudományos és ipari szakértőkből álló zsűri által odaítélt díj nagy elismerés a cég számára és alátámasztja, hogy a tudományos alapossággal felépített fejlesztési metódus a filmbevont termékek fejlesztésére és előállításának optimálására egyedülálló megközelítés. A vállalkozás bízik benne, hogy a bemutatott és díjazott eljárás felkelti olyan hazai és külföldi partnerek érdeklődését, ahol az aktuális követelményeknek megfelelő, stabil termék költséghatékony előállításához egy ilyen megoldásra van szükség. Az innovatív eljárás, a rugalmas gyártási méret igénye, vagy a készítmény speciális érzékenysége (elsősorban hőérzékeny hatóanyagot tartalmazó vagy gyenge mechanikai tulajdonságú tabletta esetén) miatt indokolt, különös feldolgozási körülmények kialakításában nyújthat egyedülálló lehetőségeket.

A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. méreténél fogva versenyképességét abban az esetben tudja fenntartani, illetve növelni, ha olyan eljárásokat és olyan fejlesztési megközelítéseket alkalmaz, amellyel egyéb versenytársak nem rendelkeznek. A bevezetésre került, a rendezvényen bemutatott és díjazott módszer ezt teszi lehetővé, valamint azt, hogy a belső folyamatok további finomításra kerüljenek, amellyel a vállalkozás a saját termékek előállítási folyamatainak optimálásán túlmenően további partnerek számára váljék vonzó, innovatív megoldást nyújtó és egyedülálló lehetőséggé.