gezenguz logo

Gézengúz Alapítvány támogatás

A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. 2023. áprilisa óta rendszeres, kiemelt támogatója a Gézengúz Alapítványnak, hogy a hiánypótló tevékenységei maradéktalanul megvalósíthatóak legyenek.

A Gézengúz Alapítványt 1990-ben hozta létre Dr. Schultheisz Judit a koraszülött, idegrendszeri sérült, veszélyeztetett vagy eltérő fejlődésű gyermekek rendszerszemléletű kora gyermekkori intervenciós ellátásáért.
Az Alapítvány több mint 33 éve foglalkozik csecsemők és kisgyermekek komplex vizsgálatával, terápiás, rehabilitációs, fejlesztő és preventív ellátásával újszülött kortól iskolás korig. Országos ellátóként öt központban (Budakalász, Óbuda, Budafok, Győr, Salgótarján), szakemberekből álló teammel (gyermekgyógyász, gyermekneurológus, pszichológus, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus, gyógytornász, konduktor, neuro-hidroterapeuta, gyógytestnevelő, művészetterapeuta, védőnő) fogadjuk a kisgyermekes családokat.

Az Alapítvány alaptevékenysége része az országos egészségügyi habilitációs, rehabilitációs pedagógiai ellátásoknak. A gyermekek ellátása újszülött kortól – 6 éves korig együttműködésben történik házi gyermekorvosokkal, védőnői hálózattal, egyetemi klinikákkal, kórházakkal, szakrendelőkkel és a gyermekek fejlesztésében résztvevő intézmények szakembereivel.

Alapítványunk egyik specialitása a ritka betegek hidroterápiás ellátása, így nálunk érhető el többek között az SMA betegek – köztük a Zolgensma® génterápiában részesült gyermekek – számára a Neuro-hidroterápia.

Az Alapítvány tevékenységéről részletesen tájékozódni a www.gezenguz.hu weboldalon és az Alapítvány Facebook oldalán lehet www.facebook.com/gezenguz/