kézilabda

XIX. Kárpát-MEDITOP Nemzetközi Női Kézilabda Torna

A rendezvény abból a célból jött létre, hogy a határon túl, de a történelmi határon belül élő magyarsággal ápoljuk a kapcsolatot. Erre kiváló eszköz a sport. Az itt pályára lépő felvidéki, erdélyi, vajdasági és anyaországi csapatok jól hasznosítják az együttlétben rejlő energiát arra, hogy felmérjék tudásukat, közben pedig a sport és a közösségvállalás örömét hirdessék. Márpedig a sikeres nemzet előfeltétele az egészséges nemzet. A sport hozzá segít a boldogabb és kiegyensúlyozottabb élethez. Akinek csapata van, annak közössége van.. A csapatban egy működő, együtt mozduló szerkezet részei vagyunk és ez az érzés mindennél többet ér.

A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. és a Dominique Carpenter Rendezvényszervező Kft. 2022. február 05.-06.-án tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a Kárpát Kupa Nemzetközi Női Kézilabda Tornát.

Ezúttal 6 csapat került meghívásra.
Erdélyből: Sepsiszentgyörgy,Székelyudvarhely, Marosvásárhely,
Felvidékről: Naszvad,
Vajdaságból: Ada,
Anyaországból: a házigazda Borsod Sport Klub Miskolc csapata.
A tornán csak olyan sportoló, néző és vezető vehet részt, aki rendelkezik a COVID-19 vírus elleni védőoltással és ennek megfelelő igazolásával.
Ingyenesen látogatható rendezvény!

Fővédnök: Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnöke

Védnökök:

Semjén Zsolt, Miniszterelnök-helyettes
Dr. Fazekas Sándor, volt Földművelésügyi Miniszter
Dr. Szabó Tünde, Sportért Felelős Államtitkár
Dr. Kocsis Máté, Magyar Kézilabda Szövetség Elnöke
Csöbör Katalin, Országgyűlési Képviselő

Házigazda: Veres Pál, Miskolc város polgármestere

A két napos rendezvényen több mint 120 sportolót és 60 VIP vendéget látunk vendégül és ajándékozunk meg. Szombat este egy bankettet szervezünk közel 150 fő részére, valamint a Díjkiosztó ünnepségen szeretnénk a Védnökeinket és Díszvendégeinket megajándékozni.