Ünnepélyes gépátadó

Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter ünnepélyes keretek között helyezte üzembe a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. pilisborosjenői telephelyén az Európában elsőként itt telepített, 300 millió Ft összértékű O’Hara FC C75 típusú folyamatos filmbevonó berendezést, amely egyedülálló megoldást kínál kutatás-fejlesztési és az üzemi gyártási tételű tabletták bevonására.

A készülék a legmodernebb gyógyszergyártási technológiát biztosítja a tabletták filmbevonására, amellyel kis mennyiségtől, már 7 kg tablettától akár több száz kilogrammos gyártási tételek bevonása is lehetséges. Ez a technológia a rövid bevonási ciklus következtében kivételes lehetőséget biztosít hőérzékeny és alacsony szilárdságú tabletták filmbevonatának elkészítésére.

A készülék folyamatos üzemmódban képes dolgozni, amely lehetővé teszi a gyártási tételek rugalmas és gazdaságos növelését, ami nagymértékben hozzájárul a vállalkozás versenyképességének növekedéséhez.

Ennek a világszínvonalú technológiát képviselő berendezésnek a beszerzését az Új Széchenyi Terv pályázati forrása és az MNB Növekedési Hitelprogram I. Pillére biztosította, míg a források felhasználását a cég banki partnere, a K&H Bank személyre szabott pénzügyi tanácsadással, valamint egy komplex és növekedést támogató finanszírozási megoldással segítette, lehetővé téve ezzel a fejlődési pályán lévő MEDITOP Gyógyszeripari Kft. hosszú távú üzleti céljainak megvalósítását.