kézfogás

Telephely fejlesztés a MEDITOP Gyógyszeripari Kft.-nél

A Meditop Gyógyszeripari Kft. 51.05 millió Ft támogatást nyert el pilisborosjenői székhelyén történő raktár bővítésre a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

A támogató neve: Nemzetgazdasági Minisztérium.

A támogatás forrása: A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

A kedvezményezett neve: Meditop Gyógyszeripari Kft.
A támogatási szerződés száma: PM_KKV-2016/107.
A támogatás összege: 51,05 millió Ft.
A támogatott tevékenység címe: Telephely fejlesztés a Meditop Kft. Pest megyei székhelyén.

A projekt tartalmának bemutatása: A beruházás alapvető célja a pár évvel ezelőtt elkészült Üzembővítésnek logisztikai hátterét biztosító raktár komplexum felbővítése, amely a termelés zavartalan működését biztosítja. A beruházástól a nagykereskedelmi és hűtött raktári kapacitás megháromszorozódását várjuk (32 EU raklapról 88 raklapra). Ugyanitt egy önálló pszichotróp raktár kerül kialakításra 10 EU raklapnyi kapacitásban.. A Magasraktári részen a talajvíz okozta beázások elleni szigetelés és a hiányzó felszíni csapadékvíz elvezetése kerül megoldásra. A Magasraktárban a meglévő hűtött teret átalakítjuk hűvös raktárrá (32 EU raklapnyi kapacitás) Megépítésre kerül egy építési engedély nélkül kivitelezhető különálló veszélyes hulladéktároló is nettó 35,62 m2 felületen. A nagykereskedelmi raktárban a hatékony tárolási kapacitásfejlesztés érdekében eszközbeszerzés is szükséges, ezért itt kiépítésre kerül egy polcrendszer.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.07.15.