ETP work-shop

ETP work-shop Székesfehérváron

Az Egészségipari Támogatási Programban (ETP) részt vevő magyar vállalkozások 2021.11.24-én Székesfehérváron tartották meg első work-shop találkozójukat, melynek a MEDITOP Gyógyszeripari Kft ügyvezetői is aktív szervezői voltak.

Workshopon mutatták be a kormány Egészségipari Támogatási Programjában (ETP) részt vevő magyar vállalkozások a támogatás révén létrejött fejlesztéseket; az 56 cég együtt több mint 80 egészségipari fejlesztést hajtott végre 80 milliárd forintot meghaladó összegben.

A Székesfehérváron rendezett kiállításon felvonultatott beruházások nagy része még az idén elkészül, és megteremti a magyar tulajdonban lévő egészségipar alapjait, mivel a fejlesztéseknek köszönhetően az eddig szinte kizárólag külföldi beszállítók között megjelenhetnek a verseny- és exportképes hazai vállalkozások. Megerősítésük több ezer munkahelyet védett meg és biztosította az egészségügyi termékek hazai ellátását a pandémia alatti időszakban is. Az esemény résztvevőit Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte.

Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntő beszédében az egyik legnagyobb jelentőségű gazdasági programnak nevezte a kormány Egészségipari Támogatási Programját (ETP), amelyet „jó időzítéssel, jó ütemben és a megfelelően széles kör megcélzásával” indítottak, hogy a költségvetés a lehető leghatékonyabban támogassa a pandémia idején az egészségügyi alapanyagok és termékek ellátásbiztonságát, sőt ahol lehet, ott az önellátás feltételeinek megteremtését. Emlékeztetett rá, a koronavírus-járvány felértékelte az önellátás képességét, különösen az egészségügy területén.

A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. az Egészségipari Támogatási Program segítségével olyan berendezéseket vásárolt, amelyek a koronavírusos betegek gyógyításához használt készítmények gyártásához és fejlesztéséhez kimagasló technológiai megoldásokat tesznek elérhetővé és biztosítják a szükséges kapacitásokat is.