A MEDITOP az Egészségipari Támogatási Programban

A COVID-19 járvány következtében a megnövekedett igények biztonságos kielégítése érdekében a kormány az Egészségipari Támogatási Programmal (ETP) olyan tervek megvalósítását kívánja támogatni, amelyek lehetővé teszik az egészségügy hazai forrásból történő biztonságos ellátását, illetve az importból következő kitettség csökkentését.

Az Egészségipari Támogatási Program (ETP) keretein belül kiírt pályázatban a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. 1.527.302.089 Ft támogatást nyert a COVID-19 elleni védekezés szempontjából fontos új gyógyszertechnológiák bevezetésére, illetve gyártási kapacitás bővítésre.

A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. jelenleg is több olyan konzorciumban és egyetemi együttműködésben vesz részt, amely a COVID-19 járvány elleni védekezéshez szükséges új gyógyszerkészítmények hazai kifejlesztésén dolgozik.

A pályázat keretein belül beszerzésre kerülő gépek olyan automatizált eszközök, amelyek amellett, hogy a legmagasabb színvonalú gyógyszergyártó technológiát képviselik és minimalizálják az emberi hiba lehetőségének a kockázatát, egyben megteremtik azokat a többletkapacitásokat is, amiknek a segítségével a hazai betegellátás számára kellő mennyiségben rendelkezésre fognak állni a COVID-19 okozta fertőzések prevenciójára, illetve kezelésére szolgáló a cég által előállított készítmények.